BlueBerry - BlueBerry Media

Wij brengen vormgeving en techniek samen tot een interactief verhaal

Websites

Van eenvoudige one-page pagina's tot uitgebreide technische websites

Bij het ontwerp van een website gaan we niet voor de standaard. De standaard is in hapklare stramienen overal te verkrijgen. Als de klant het toelaat, dan ontwikkelen we een website die er net even wat anders uitziet. Brutaler in vormgeving of misschien vooruitstrevender in techniek.

Voor inspiratie kijken we dagelijks om ons heen. Net zoals in de mode zijn ook websites trendgevoelig in gebruik van vorm en interactie. We verzamelen leuke ideeën en combineren dit met onze eigen creatieve input. Dit zorgt voor de nodige breinbrekers bij onze ontwikkelaars. Hoe moeten ze het geweldige idee van een ontwerper in hemelsnaam realiseren, met alle beeldschermformaten vandaag de dag. Toch komen we altijd tot een mooi en vooral functioneel resultaat.

Techniek

Een website delen we op in twee varianten. Gaat het om een website met veel wisselende data en koppelingen naar externe systemen, dan gebruiken we ons eigen CMS als back-end. Hierin zitten geen beperkingen. We kunnen alle soorten externe systemen hierop aansluiten. Dit type CMS gebruiken we dan ook vooral bij grotere websites of complexe maatwerk trajecten. 


Voor de eenvoudigere variant, de website waar soms iets in kan veranderen, gebruiken we ons andere platform ‘Maglr’. Dit visuele beheersysteem stelt een klant in staat zelf inhoud aan te passen door direct in de pagina zelf te werken. Enorm eenvoudig, uitgevoerd met een grote bibliotheek aan componenten waarmee iedere werknemer, een saai verhaal visueel aantrekkelijk kan maken. 

Webshop intergraties

Grote uitgebreide webshops ontwikkelen we niet. Ook hier zijn genoeg kant-en-klare oplossingen voor te vinden. Wat we wel ontwikkelen zijn de specials. Bestel-integraties die zijn gekoppeld aan interne CRM systemen, of online abonnementen die maandelijks geïncasseerd moeten worden.

SEO optimalisatie

We kennen de regels en ontwikkelen hier onze websites naar. SEO is echter zo een apart specialisme geworden, dat we dit niet meer zelf doen. Bedrijven die zich hier helemaal op hebben gespecialiseerd zijn hier simpelweg beter in. We werken samen met partners die ons hierin adviseren en het traject bij dergelijke keuze verder begeleiden. Wij blijven hierin wel verantwoordelijk voor de achterliggende techniek.Websites 

Van eenvoudige one-page tot uitgebreide technische websites

Online magazines

Eenvoudig personeelsmagazine of een uitgebreide salestool?

We durven wel te zeggen dat we specialist zijn in online magazines. Een aantal jaar geleden ingezet als extraatje en ondertussen geaccepteerd als serieus medium voor de communicatie naar buiten, als uitbreiding op de e-mail nieuwsbrief.

Steeds meer organisaties doen afstand van papieren publicaties en zoeken hiervoor een digitale oplossing. Nu hebben ze allemaal een website en zouden daar de artikelen op kunnen plaatsen. Probleem is dat klanten niet vanzelf naar je website komen, en als ze komen, niet tien nieuwsartikelen achter elkaar gaan lezen. Hetzelfde probleem met lange e-mail nieuwsbrieven, daar plaats je ook geen compleet relatiemagazine in.

Een online magazine bundelt de artikelen in een aparte publicatie, die los staat van de website. Men kan niet afdwalen door op andere onderwerpen in je website te klikken, maar loopt lineair door je magazine heen. De opmaakmogelijkheden spreken voor zich, grote beelden, interactieve componenten en video maken het verschil. 


Verspreiding werkt via e-mail of social media. In de e-mail belicht je kort de onderwerpen om de aandacht te trekken. In het online magazine pak je uit en vertel je de rest. 

Het Maglr platform

Voor het maken van digitale magazines hebben we een eigen platform ontwikkeld, “Maglr”. Het stelt bedrijven in staat om op eenvoudige wijze digitale magazines op te zetten en vooral in te vullen. Al onze kennis van de afgelopen jaren, hebben we omgezet in een grote bibliotheek templates die toepasbaar zijn op verschillende soorten verhalen.

Maatwerk magazines

Naast de kant en klare templates ontwikkelen we ook veel maatwerk magazines voor verschillende organisaties. Voorbeelden hiervan zijn het relatiemagazine van ‘Van Oord’ of de Salestool van Lambweston. In deze situaties realiseren we het complete traject van concept, design tot techniek.

  • Relatiemagazines
  • Personeelsmagazines
  • Jaarverslagen
  • Salestools
  • Interactieve offertes

Online magazines

Een variatie aan digitale publicaties op basis van ons eigen Maglr platform.

HTML5 applicaties

Uitgebreide applicaties rechtstreeks uit de webbrowser

Met ontwikkelingen als NodeJS, React, HTML5 en het steeds krachtiger wordende Javascript, zijn er steeds meer toepassingen vanuit de browser te ontwikkelen. Complete desktop applicaties worden herschreven om zo de klant eenvoudig vanuit de browser te bedienen. Geen installaties met losse updates meer, vanuit de cloud zijn je klanten altijd up-to-date.

Bij BlueBerry doen we hetzelfde. Een voorbeeld hiervan is ons eigen ‘Saas’ platform ‘Maglr’. Al heeft de techniek wat overlappingen, noemen we het geen websites maar applicaties. Het opzetten van dit soort systemen vergt een hele andere aanpak. Techniek is complexer, vaak in combinatie met achterliggende systemen en een losse infrastructuur met meerdere servers. Al deze kennis hebben we in huis om zo een compleet op zichzelfstaande browser applicatie te bouwen.

iOs & Android Apps

Dezelfde techniek passen we toe bij de ontwikkeling van mobile & tablet Apps. Dit kunnen we native, maar grijpen steeds vaker naar HTML5 i.c.m. Xamarin als platform. 

Groot voordeel is de mogelijkheid om de centrale broncode, te exporteren naar meerdere platforms. Eindresultaat is nog steeds een snelle en prima functionerende App, maar beter te onderhouden. 


Het opzetten van applicaties is vaak lastig te doorzien met alle beschikbare technieken. We adviseren dan ook graag in de mogelijkheden. 

Applicaties

Uitgebreide applicaties rechtstreeks uit de webbrowser

Ontwerp

We ontwerpen een (online) beleving om te informeren
en te inspireren

Kracht van alles wat we bij BlueBerry ontwikkelen is de vormgeving. We zijn technisch goed onderlegt, maar hoe iets eruit ziet blijft bij mensen hangen. Deze uitstraling danken we aan een aantal creatieve ontwerpers.

Een mooie en goede vormgeving komt niet vanzelf tot stand. We denken vooraf goed na over hoe we uw verhaal het beste kunnen vertellen en welke media zich daar het beste voor lenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fotografie, video, animaties en infographics. We doen dit met door u aangeleverde- in combinatie met door ons ontwikkelde content. 

We kunnen goed overweg met bestaande huisstijlen, maar zoeken hierin wel de randjes op. Vooral bij digitale magazines, een medium wat nog niet altijd is uitgewerkt, vormt dit altijd gespreksstof bij de huisstijlpolitie. We zijn goed in het zelfstandig vertalen van ‘aangeleverd materiaal’, naar goed vormgegeven pagina’s.

We vertalen uw digitale uiting moeiteloos 
naar bijvoorbeeld een pdf, geschikt voor drukwerk
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent efficitur euismod arcu sit amet venenatis.

Aansluitend ontwerpen we ook voor printed media. Bijvoorbeeld posters, flyers en boeken.

Ontwerp

We ontwerpen (online) beleving om te informeren en te inspireren

Wij zijn BlueBerry 

We bouwen alles wat vanuit een webbrowser weergegeven kan worden

Met BlueBerry zijn we in 2006 gestart. Toen nog op de zolderkamer, waarbij we vooral druk waren met het bouwen van websites. Door de jaren heen werden de websites complexer en ontwikkelden we steeds meer applicaties voor uiteenlopende bedrijven. 

Nu 10 jaar later is de grens tussen een website of geïnstalleerde applicatie helemaal verdwenen. Technieken als HTML5, maken het mogelijk enorm uitgebreide applicaties, geheel vanuit een webbrowser te presenteren. Een voorbeeld hiervan is ons eigen ‘Maglr’ magazine platform, een browser applicatie waar reclamebureaus zelf online magazines in ontwikkelen. Dit product is de laatste jaren enorm gegroeid, waarin we zowel techniek als de complete ontwikkeling van online magazines verzorgen. Met een team van 15 man zijn we niet alleen verantwoordelijk voor de programmatuur, ook ontwerp speelt een belangrijke rol. Alles wat we bouwen, bedenken en ontwerpen we zelf waar een techneut naast zit. Zo tekenen we geen dingen die niet kunnen en ontwikkelen we websites, online magazines of applicaties die werken. 

BlueBerry is geen standaard webbureau, we gaan verder dan enkel websites en bouwen alles wat vanuit een webbrowser moet werken. Webtechnieken gaan hard en wisselen met de maand, daarvan blijven we graag op de hoogte, door steeds weer uitdagende opdrachten aan te nemen.
BlueBerry Racing 

Ook in het racen is de betrouwbaarheid van de techniek net zo van belang

Nee, we zitten niet in een trendy pand aan een gracht in de hoofdstad. Wel op een rustig industrieterrein boven een luidruchtige werkplaats met racewagens. In één van deze racewagens, een Mosler GT3, zijn we met het BlueBerry Racing team actief in de Supercar Challenge.

Vacatures en stages bij BlueBerry

We zijn altijd op zoek naar nieuwe getalenteerde collega's. Dit kan een technische stage zijn of een fulltime job. Op dit moment hebben we een aantal vacatures open staan. Zie jij jezelf één van deze mooie uitdagingen invullen? Laat het ons weten, we nodigen je graag uit bij ons op kantoor in Breda.


  • STAGE

    Stage bij BlueBerry

    Bij BlueBerry zijn we op zoek naar jonge talenten die het leuk vinden om niet alleen tijdens een stage onderdeel te zijn van een hardwerkend team, maar vooral veel te leren. Het vak vormgever of programmeur kan je niet geheel in de schoolbanken leren en komt toch vooral tot stand door ervaring op te doen en kennis van collega's over te nemen.

Maglr

Ons eigen platform voor de ontwikkeling van digitale publicaties

Maglr blinkt uit in eenvoud als het gaat om het opmaken van digitale magazines. Door de ruime keuze uit kant-en-klare responsive templates hebben wij voor iedere type publicatie een oplossing die er gelikt uit ziet.

Contactgegevens

BlueBerry Media B.V.
Schapendreef 78
4824AM Breda
+31 (0) 76 5430852
info@blueberry.nl

Storingen buiten kantooruren

In geval van storingen buiten kantooruren kunt u contact opnemen met Berry van Elk op het nummer 06-28337705

Vragen over ons magazine platform?

Kijk dan op de website www.maglr.com of voor verdere vragen op onze support website.

Stuur ons een bericht

Bedankt,
Je opmerking is verzonden, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er gaat iets verkeerd. Controleer de velden en probeer opnieuw